Εκτύπωση
Κατηγορία: Παρουσιάσεις
Επισκέψεις: 600

«Αλλάζουμε τον κόσμο με την τεχνολογία» - Bill Gates.

Ο κόσμος αλλάζει και υπεύθυνη είναι η τεχνολογία. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μερικά από τα μεγαλύτερα πράγματα που έχουν συμβεί στον κόσμο της τεχνολογίας και η ανάπτυξη τρέχει.

Μιλώντας για το τρέχον έτος, το ήμισυ του 2017 έχει ήδη δώσει στον κόσμο κάποια από τα καλύτερα δώρα για την επιστήμη και την τεχνολογία, είτε μιλάμε για διαστημική τεχνολογία, τηλεμεταφορά ή πολλές άλλες καινοτομίες.

Ακολουθεί μια συλλογή με όλες τις μεγάλες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις του 2017 μέχρι στιγμής, που όλοι πρέπει να γνωρίζουν.

1. Google AlphaGo

10 Σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα που η επιστήμη έχει χαρίσει στον κόσμο μας! - Εικόνα 1

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) είναι το μέλλον της τεχνολογίας και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί αυτό το γεγονός. Ο ρυθμός με τον οποίο αναδύεται η τεχνολογία AI, δείχνει απλώς τη δυνατότητα ανάληψης των ανθρώπινων καθηκόντων.

 

2. Τηλεμεταφορά σωματιδίων

 

10 Σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα που η επιστήμη έχει χαρίσει στον κόσμο μας! - Εικόνα 2

Κινέζοι επιστήμονες ανέφεραν μια επιτυχία στην τηλεμεταφορά ενός φανταστικού σωματιδίου σε ένα δορυφόρο στο διάστημα. Πρέπει να σημειωθεί ότι καμία φυσική ουσία δεν τηλεμεταφέρθηκε, αλλά πληροφορίες σχετικά με σωματίδια φωτός.

3. 10 νέοι πλανήτες όμοιοι με τη Γη

10 Σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα που η επιστήμη έχει χαρίσει στον κόσμο μας! - Εικόνα 3

 

Ο Kepler της NASA βρήκε στην τροχιά μας 219 εξωπλανήτες, συμπεριλαμβανομένων 10 πλανητών που μοιάζουν με τη Γη, οι οποίοι επιβεβαιώνεται ότι έχουν βραχώδη ουσία. Αυτή η ανακάλυψη, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι αυτοί οι πλανήτες μπορεί να έχουν «ζωή», αν και είναι πολύ νωρίς για να το πούμε.

 

4. Waymo

 

10 Σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα που η επιστήμη έχει χαρίσει στον κόσμο μας! - Εικόνα 4

Ένα τεχνολογικό έργο αυτό-οδήγησης που ξεκίνησε από την Google το 2009, ήρθε ως Waymo το 2016. Η αυτο-οδήγηση μπορεί να μην φαίνεται και πολύ ασφαλής στην πραγματικότητα, αλλά το Waymo είναι ήδη στο δρόμο σε πολλές τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

5. Πόλη δάσος στην Κίνα

 

10 Σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα που η επιστήμη έχει χαρίσει στον κόσμο μας! - Εικόνα 5

Η Κίνα σχεδιάζει μια νέα «δασική πόλη» που θα την καλύπτουν περίπου 40.000 δέντρα και ένα εκατομμύριο φυτά, στη νότια ορεινή περιοχή του Guangxi. Το έργο αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το έτος 2020. Σημειώνοντας το γεγονός ότι περίπου 4.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά στην Κίνα λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αυτό μπορεί να αποτελέσει λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

 

 

6. Το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο

 

10 Σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα που η επιστήμη έχει χαρίσει στον κόσμο μας! - Εικόνα 6

Το Stratolaunch, που παρουσιάστηκε από τη Microsoft, έχει έξι 747 κινητήρες και έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύει τις ρουκέτες που μεταφέρουν μικρούς δορυφόρους στο διάστημα. Το Stratolaunch, είναι επίσης το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο. Δεν γνωρίζουμε το πόσο σύντομα θα ξεκινήσει να λειτουργεί το αεροπλάνο.

7. Tesla Μοντέλο 3

 

10 Σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα που η επιστήμη έχει χαρίσει στον κόσμο μας! - Εικόνα 7

Το πολυαναμενόμενο μοντέλο Tesla 3, το είδαμε για πρώτη φορά σε tweet από το Elon Musk. Το Tesla είναι γνωστό για την ασφάλεια που παρέχει, το έξυπνο εσωτερικό, το μεγάλο εξωτερικό, την προσιτή τιμή, την ταχύτητα και τέλος, την παροχή των καλύτερων ηλεκτρικών αυτο-οδήγησης παγκοσμίως.

8. Facebook Aquila

 

10 Σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα που η επιστήμη έχει χαρίσει στον κόσμο μας! - Εικόνα 8

Το Aquila, είναι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που χρησιμοποιεί διαφορετική προσέγγιση για τη σύνδεση του κόσμου. Το Aquila δουλεύει με την ηλιακή ενέργεια, για να ταξιδεύει σε απομακρυσμένες περιοχές και να παρέχει σύνδεση στο Internet με τη χρήση ακτίνων λέιζερ.

9. Επαυξημένη πραγματικότητα και εικονική πραγματικότητα

 

10 Σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα που η επιστήμη έχει χαρίσει στον κόσμο μας! - Εικόνα 9

Δεν είναι μόνο ο κόσμος των παιχνιδιών για τον οποίο μιλάμε, αλλά για πολλούς τεχνολογικούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένου του Amazon που θα ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας.

10. Γάντια που μεταφράζουν τη νοηματική γλώσσα

10 Σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα που η επιστήμη έχει χαρίσει στον κόσμο μας! - Εικόνα 10

Αυτά τα γάντια μπορούν να μεταφράσουν τη νοηματική γλώσσα σε μορφή κειμένου. Αυτή η τεχνολογία, είναι αρκετά ακριβής κατά τη συνομιλία δύο ατόμων.

ΠΗΓΗ: www.newside.gr