Εκτύπωση
Κατηγορία: 5o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Επισκέψεις: 1063

Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών 27/2/2013

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε  το Προσυνέδριο Πέλλας του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γιαννιτσών.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας  κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Καρατάσιος, οι Διευθυντές Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Κούγκας και κ. Αδαμίδης, Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας και Β/θμιας, εκπρόσωποι του ΑΠΥΣΔΕ και των ΕΛΜΕ Πέλλας, των Συλλόγων εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διεθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Γιαννιτσών.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος τoυ Σωματείου Φίλων του Τεχνικού Μουσείου ?Νoesis και πρόεδρος του ΕΟΟΠΥΥ  κ . Καρτσιώτης από την Αθήνα μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Τις εργασίες του προσυνεδρίου παρακολούθησαν  περισσότεροι από 600 μαθητές και μαθήτριες  σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Πιερίας. Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών πλαισίωσε μελωδικά τις εργασίες του Συνεδρίου δημιουργώντας άριστες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους.

 

Στο συνέδριο συμμετείχαν  420 σύνεδροι μαθητές και μαθήτριες  31 σχολείων της Πέλλας οι οποίοι παρουσίασαν, με την καθοδήγηση 48 εκπαιδευτικών τους, τις εργασίες που συνέταξαν οι ίδιοι με ποικίλα θέματα.

 

Η ρομποτική, ο προγραμματισμός,  τα μαθητικά ιστολόγια και blogs,  το animation, η κατασκευή παιχνιδιών, ήταν μερικά από τα θέματα που  παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος  μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω web streaming, στον επίσημο ιστοχώρο του Συνεδρίου:

www.math-syn-pli.gr.

 

Το 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής, τους Σχολικούς Συμβούλους της Α/θμιας Εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συνεργασία του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας-Νόησις και του Σωματείου "Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης".

Η επιστημονική Ομάδα του Συνεδρίου θα επιλέξει τις καλύτερες εργασίες από τα 8 προσυνέδρια που θα πραγματοποιηθούν στους 7 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε μία μεγάλη εκδήλωση το διήμερο 24 και 25 Απριλίου 2013 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών - Νόησις.

To φετινό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής φιλοδοξεί να ξεπεράσει σε αριθμό συνέδρων - μαθητών, όλα τα προηγούμενα συνέδρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περσινό 4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, με περισσότερους από 4000 σύνεδρους από όλη την Κεντρική Μακεδονία

Οργανωτική Επιτροπή