Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποίηθηκε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013,  το Προσυνέδριο Πιερίας, στο πλαίσιο του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, στο Αμφιθέατρο του 2ου & 5ου ΓΕΛ Κατερίνης.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και υπεύθυνη για θέματα Παιδείας κ. Μαυρίδου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Καρατάσιος, ο Πρόεδρος τoυ Σωματείου Φίλων του Τεχνικού Μουσείου ?Νoesis, κ . Καρτσιώτης, εκπρόσωποι από τον Δήμο Κατερίνης και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, οι Διευθυντές Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Καζταρίδης και κ. Κρίτογλου.

 


Τις εργασίες του προσυνεδρίου παρακολούθησαν  περισσότεροι από 400 μαθητές και μαθήτριες  σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Πιερίας.

 

Στο συνέδριο συμμετείχαν  260 σύνεδροι μαθητές και μαθήτριες  23 σχολείων της Πιερίας οι οποίοι παρουσίασαν, με την καθοδήγηση 34 εκπαιδευτικών τους, τις εργασίες που συνέταξαν οι ίδιοι με ποικίλα θέματα.

 

Η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ο προγραμματισμός ρομποτ, το animation, η κατασκευή παιχνιδιών, οι ηλεκτρονικές κατασκευές ? αυτοματισμοί ΑΜΕΑ , τα μαθητικά ιστολόγια , ήταν μερικά από τα θέματα που  καθήλωσαν τους επισκέπτες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 200 μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω web streaming, στον επίσημο ιστοχώρο του Συνεδρίου www.math-syn-pli.gr.

 

 

 

 

www.math-syn-pli.gr

 

Το 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής, τους Σχολικούς Συμβούλους της Α/θμιας Εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συνεργασία του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας-ΝΟΗΣΙΣ και του Σωματείου "Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης".

 

Η επιστημονική Ομάδα του Συνεδρίου θα επιλέξει τις καλύτερες εργασίες από τα 8 προσυνέδρια που θα πραγματοποιηθούν στους 7 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε μία μεγάλη εκδήλωση το διήμερο 24 και 25 Απριλίου 2013 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών - Νόησις.

 

To φετινό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής φιλοδοξεί να ξεπεράσει σε αριθμό συνέδρων - μαθητών, όλα τα προηγούμενα συνέδρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περσινό 4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, με περισσότερους από 4000 σύνεδρους από όλη την Κεντρική Μακεδονία

Οργανωτική Επιτροπή