Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ΝΟΗΣΙΣ μία πολυσύνθετη εκδήλωση στα πλαίσια της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η εκδήλωση ήταν μία συνδιοργάνωση των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, του Ιδρύματος ΝΟΗΣΙΣ, του Σωματείου Φίλων του Κ.Δ.Ε.Μ.Τ. και  του ΔιαπεριφερειακούΘεματικούΔικτύου.

Την εκδήλωση προλόγισε με μήνυμά της η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Κόλλια ενώ θερμό χαιρετισμό απεύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πατουλίδου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ανανιάδης, ο Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ κ. Κοντονικολάου, ο Πρόεδος των Φίλων ΚΔΕΜΤ κ. Τρίμης, οι διευθυντές Εκπαίδευσης Σερρών κ. Τενεκετζής και κ. Παπασταμόπουλος.



Χαιρετισμοί δόθηκαν και διαδικτυακά μέσω τηλεδιάσκεψης από τον Διευθυντή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου κ. Παρασκευά Μιχαήλ, τις Περιφέρειες Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και σχολικών συμβούλων του Δικτύου.

Ο λόγος δόθηκε μετά στους μαθητές από νομούς της Κρήτης, Αχαϊας, Αιτωλοακαρνανίας, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης οι οποίοι παρουσιάσανε με μεγάλο ενδιαφέρον εργασίες από απόσταση με θέμα, την Ασφάλεια του Διαδικτύου. Οι συγκριμένες ομάδες είναι αντιπροσωπευτικά μέλη του μεγαλύτερου Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια σκυτάλη πήρανε οι ειδικοί. Ο Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας κ. Χαλκιάς έδωσε χρήσιμες πληροφορίες πάνω στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα στην Ελλάδα, παραθέτοντας περιστατικά και πως αντιμετωπίστηκαν από την υπηρεσία. Παράλληλα έδινε χρήσιμες συμβουλές προς τους μαθητές.

Ο Ψυχίατρος ? Ψυχοθεραπευτής από την BΠανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ, κ. Φλώρος μίλησε για τους τεχνολογικούς εθισμούς και ευαισθητοποίησε τους μαθητές για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται στην χρήση του διαδικτύου.

Από τους πρωτεργάτες του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου Σχολικός Σύμβουλος κ. Απόστολος Παρασκευάς παρουσίασε προς το κοινό τα αποτελέσματα του Δικτύου και την απήχηση που είχε σε 13 περιφερειακές ενότητες στην Ελλάδα εθελοντικά, χωρίς χρηματοδότηση.

Τέλος ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν στην εκδήλωση μαθητές από το 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με το μουσικό τους σύνολο και ο μαθητής Κώστας Ξηραδάκης από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την ιδιαίτερη παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης Χάκερ».

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος των Φίλων του Κ.Δ.Ε.Μ.Τ. κ. Τρίμης, εκφράζοντας το θαυμασμό του για τις εργασίες των μαθητών και έδωσε ραντεβού με τις ομάδες σχολείων του δικτύου, για την επόμενη χρονιά.