Σας κοινοποιούμε την 2η Ανακοίνωση Προκήρυξης του 8ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στις19, 20 και 21 Απριλίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου»(ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας).

Το 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής (σχετική άδεια ΥΠΠΕΘ 174629/Δ2/02-11-2015) διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Φίλων του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και το ΝΟΗΣΙΣ «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων (σχετική απόφαση ΥΠΠΕΘ 174619/Δ2/02-11-2015).

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι της Π.Ε. και Δ.Ε. να ενθαρρύνουν την συμμετοχή των μαθητών.

Να σημειωθεί ότι από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 έχει ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής περιλήψεων εργασιών και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και  η κατάθεση περίληψης εργασιών γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου ( http://www.math-syn-pli.gr εναλλακτικά  στο http://www.db6.kmaked.eu )

Το 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής θα εμπλουτιστεί και με Workshops, στα οποία θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί, με ευθύνη των σχολικών συμβούλων πληροφορικής.     Επίσης δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής μιας αντιπροσωπευτικής σχολικής μονάδας (ανά βαθμίδα Εκπαίδευσης) από γειτνιάζουσες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσηςεφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον.

Τέλος, σας κοινοποιούμε πληροφορίες  για το διαδραστικό παιχνίδι γνώσης «7 κλειδιά» που θα φιλοξενείται έως τις 10 Ιουνίου 2016 στο ΝΟΗΣΙΣ. Απευθύνεται σε μαθητές από Ε΄ Δημοτικού - Β΄ Γυμνασίου, διατίθεται για σχολικές ομάδες και για το γενικό κοινό.